Пошуковий запит: (<.>A=Чепель Н$<.>) |
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15
|
1. |
Чепель Н. В. Удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування з одержання вузьких фракцій ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А Науменко, О. М. Усатюк // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 68-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_17
|
2. |
Чепель Н. Удосконалення технології бальзамів антиоксидантного та протимікробного спрямування [Електронний ресурс] / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2011. - № 2. - С. 74-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_2_11
|
3. |
Чепель Н. Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан" [Електронний ресурс] / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 131-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_18 Розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" із застосуванням методу профілю флейвора, враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку. Побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення відповідних інгредієнтів у рецептурі. Дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників доведено гармонізацію напою за ароматом і смаком після шести місяців зберігання.
|
4. |
Чепель Н. В. Вакуумна ректифікація ефірної олії шавлії мускатної [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель // Технологический аудит и резервы производства. - 2014. - № 3(5). - С. 61-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2014_3
|
5. |
Чепель Н. В. Розроблення ароматичних композицій з ефірної олії шавлії мускатної для інкапсулювання гуміарабіком [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(6). - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(6)__9 У процесі розроблення ароматичних композицій з ефірної олії шавлії мускатної (Salvia sclarea) для інкапсулювання гуміарабіком проведено визначення динаміки адсорбції органічних класів ароматичних речовин і розділення ефірної олії на заплановані фракції з відмінними ароматичними властивостями вакуумною ректифікацією. Для встановлення масових співвідношень фракцій у ароматичних композиціях застосовано симплекс-метод математичного моделювання.
|
6. |
Чепель Н. В. Дослідження впливу ароматичних речовин різних органічних класів на подовження терміну зберігання солодковершкового масла [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Ю. А. Костенко, Т. В. Кушнір // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 223-232. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_3_29
|
7. |
Чепель Н. В. Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Харчова наука і технологія. - 2010. - № 1. - С. 55-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2010_1_18
|
8. |
Чепель Н. В. Обґрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 1. - С. 63-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2011_1_20
|
9. |
Чепель Н. В. Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка, О. М. Усатюк // Наука та інновації. - 2012. - Т. 8, № 3. - С. 57-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/scinn_2012_8_3_9 The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.
|
10. |
Силка І. М. Нові підходи до ароматизації спредів [Електронний ресурс] / І. М. Силка, Н. Е. Фролова, О. В. Грек, Н. В. Чепель // Таврійський науковий вісник. - 2010. - Вип. 72. - С. 104-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tavnv_2010_72_17
|
11. |
Чепель Н. В. Дослідження способу препаративного виділення ароматичних компонентів з ефірної олії кропу [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, К. А. Науменко, Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк, В. О. Усенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 117-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_23 Для одержання ароматичних компонентів ефірних олій та їх фракцій розроблено спосіб розділення і виділення з використанням препаративної газової хроматографії. Запропоновано заповнення препаративної колонки твердим носієм неоднорідного зернення та нанесення НФ з градієнтом її концентрації до маси твердого носія. Таке рішення дозволило збільшити кількість числа теоретичних тарілок препаративної колонки та підвищити ефективність процесу розділення ефірної олії та виділення її ароматичних компонентів. Проведено розділення та виділення вузьких фракцій ефірної олії кропу з одержанням її компонентів у концентрованому або чистому вигляді.
|
12. |
Чепель Н. В. Вплив солодових екстрактів на Lactobacillus та Bifidobacterium у пробіотичних ферментованих напоях [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, В. М. Кошова // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 5(11). - С. 67-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_5(11)__13 Показано, що внесення ячмінного та вівсяного солодових екстрактів у співвідношенні 95:5 як пребіотичного комплексу під час виробництва пробіотичних ферментованих напоїв значно підвищує життєздатність бактерій Lactobacillus spp. і Bifidobacterium spp. Їх біохімічна активність характеризується інтенсифікацію виділення молочної кислоти та етанолу, вторинних метаболітів, що формують високі структурні та ароматичні властивості готового продукту.
|
13. |
Фролова Н. Е. Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіро-олійної сировини в харчові ароматизатори [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка, К. А. Науменко, Н. В. Чепель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 220-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__28 В основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з одержанням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин - ефірні олії - надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з одержанням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями.
|
14. |
Чепель Н. В. Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, О. В. Грек // ScienceRise. - 2014. - № 1. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2014_1_8
|
15. |
Чепель Н. В. Дослідження життєздатності пробіотичної культури Lactobacillus casei у житньому хлібі з харчовою плівкою [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Т. А. Сильчук, М. О. Кашнікова // ScienceRise. - 2015. - № 8(2). - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_8(2)__2
|