Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (3)Автореферати дисертацій (1)Реферативна база даних (13)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Чепель Н$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Представлено документи з 1 до 15
1.

Чепель Н. В. 
Удосконалення автоматизованої установки вакуумного фракціонування з одержання вузьких фракцій ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А Науменко, О. М. Усатюк // Харчова промисловість. - 2013. - № 14. - С. 68-72. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khp_2013_14_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 921.62 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Чепель Н. 
Удосконалення технології бальзамів антиоксидантного та протимікробного спрямування [Електронний ресурс] / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2011. - № 2. - С. 74-82. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2011_2_11
Попередній перегляд:   Завантажити - 622.895 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Чепель Н. 
Використання ароматизаторів у виробництві особливої горілки "Капітан" [Електронний ресурс] / Н. Чепель // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 131-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/tovary_2012_1_18
Розроблено рецептуру особливої горілки "Капітан" із застосуванням методу профілю флейвора, враховуючи сучасні тенденції алкогольного ринку. Побудовано органолептичний профіль алкогольного напою та визначено кількісні співвідношення відповідних інгредієнтів у рецептурі. Дослідженнями органолептичних і фізико-хімічних показників доведено гармонізацію напою за ароматом і смаком після шести місяців зберігання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 666.29 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Чепель Н. В. 
Вакуумна ректифікація ефірної олії шавлії мускатної [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель // Технологический аудит и резервы производства. - 2014. - № 3(5). - С. 61-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2014_3
Попередній перегляд:   Завантажити - 117.173 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Чепель Н. В. 
Розроблення ароматичних композицій з ефірної олії шавлії мускатної для інкапсулювання гуміарабіком [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2014. - № 5(6). - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2014_5(6)__9
У процесі розроблення ароматичних композицій з ефірної олії шавлії мускатної (Salvia sclarea) для інкапсулювання гуміарабіком проведено визначення динаміки адсорбції органічних класів ароматичних речовин і розділення ефірної олії на заплановані фракції з відмінними ароматичними властивостями вакуумною ректифікацією. Для встановлення масових співвідношень фракцій у ароматичних композиціях застосовано симплекс-метод математичного моделювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 316.224 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Чепель Н. В. 
Дослідження впливу ароматичних речовин різних органічних класів на подовження терміну зберігання солодковершкового масла [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Ю. А. Костенко, Т. В. Кушнір // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 223-232. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2014_20_3_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.461 Mb    Зміст випуску     Цитування
7.

Чепель Н. В. 
Комплексна оцінка якості натуральних харчових ароматизаторів із ефірної олії кропу [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко // Харчова наука і технологія. - 2010. - № 1. - С. 55-58. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2010_1_18
Попередній перегляд:   Завантажити - 382.002 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Чепель Н. В. 
Обґрунтування принципових основ способу розділення і виділення домішкових оптично активних ізомерів ефірних олій як ароматоформуючих складових натуральних ароматизаторів [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка // Харчова наука і технологія. - 2011. - № 1. - С. 63-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2011_1_20
Попередній перегляд:   Завантажити - 301.038 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Чепель Н. В. 
Дослідження способу концентрування оптично активних ізомерів з виділенням вузьких фракцій ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Н. Е. Фролова, В. О. Усенко, К. А. Науменко, І. М. Силка, О. М. Усатюк // Наука та інновації. - 2012. - Т. 8, № 3. - С. 57-63. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/scinn_2012_8_3_9
The choice of concentration method for optically active isomers of essential oils with the allocation of their narrow fractions by vacuum rectification, which requires calculation of the theoretical parameters of vacuum rectification of essential oils and hardware improvement of automated installation of the vacuum fractionation of essential oils, is substantiated.
Попередній перегляд:   Завантажити - 472.477 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
10.

Силка І. М. 
Нові підходи до ароматизації спредів [Електронний ресурс] / І. М. Силка, Н. Е. Фролова, О. В. Грек, Н. В. Чепель // Таврійський науковий вісник. - 2010. - Вип. 72. - С. 104-110. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tavnv_2010_72_17
Попередній перегляд:   Завантажити - 312.408 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Чепель Н. В. 
Дослідження способу препаративного виділення ароматичних компонентів з ефірної олії кропу [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, К. А. Науменко, Н. Е. Фролова, О. М. Усатюк, В. О. Усенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2012. - № 47. - С. 117-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2012_47_23
Для одержання ароматичних компонентів ефірних олій та їх фракцій розроблено спосіб розділення і виділення з використанням препаративної газової хроматографії. Запропоновано заповнення препаративної колонки твердим носієм неоднорідного зернення та нанесення НФ з градієнтом її концентрації до маси твердого носія. Таке рішення дозволило збільшити кількість числа теоретичних тарілок препаративної колонки та підвищити ефективність процесу розділення ефірної олії та виділення її ароматичних компонентів. Проведено розділення та виділення вузьких фракцій ефірної олії кропу з одержанням її компонентів у концентрованому або чистому вигляді.
Попередній перегляд:   Завантажити - 158.312 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Чепель Н. В. 
Вплив солодових екстрактів на Lactobacillus та Bifidobacterium у пробіотичних ферментованих напоях [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, В. М. Кошова // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 5(11). - С. 67-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_5(11)__13
Показано, що внесення ячмінного та вівсяного солодових екстрактів у співвідношенні 95:5 як пребіотичного комплексу під час виробництва пробіотичних ферментованих напоїв значно підвищує життєздатність бактерій Lactobacillus spp. і Bifidobacterium spp. Їх біохімічна активність характеризується інтенсифікацію виділення молочної кислоти та етанолу, вторинних метаболітів, що формують високі структурні та ароматичні властивості готового продукту.
Попередній перегляд:   Завантажити - 436.267 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Фролова Н. Е. 
Актуальність і шляхи перероблення вітчизняної ефіро-олійної сировини в харчові ароматизатори [Електронний ресурс] / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка, К. А. Науменко, Н. В. Чепель // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(2). - С. 220-228. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(2)__28
В основу наукового дослідження покладено необхідність і доцільність розроблення високоефективних комплексних технологій переробки рослинної сировини з одержанням якісних кінцевих продуктів з мінімальними втратами, оскільки харчова промисловість потребує розширення асортименту продукції з використанням натуральних ароматизаторів на заміну їх синтетичних аналогів. Одним із основних джерел ароматоформуючих компонентів для ароматизації харчових продуктів є пряно-ароматична сировина. Виділені концентрати ароматичних речовин - ефірні олії - надають продуктам специфічного аромату натуральної сировини, підвищують їх харчову цінність, збагачують біологічно-активними речовинами. Для раціонального використання сировини та забезпечення різних технологій харчових продуктів натуральними ароматичними речовинами на основі ефірних олій доцільно використовувати інноваційні способи їх переробки з одержанням натуральних ароматизаторів із заданими ароматичними властивостями.
Попередній перегляд:   Завантажити - 359.698 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
14.

Чепель Н. В. 
Дослідження пектинових речовин як адсорбентів ароматичних речовин ефірних олій [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, О. В. Грек // ScienceRise. - 2014. - № 1. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2014_1_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 355.412 Kb    Зміст випуску     Цитування
15.

Чепель Н. В. 
Дослідження життєздатності пробіотичної культури Lactobacillus casei у житньому хлібі з харчовою плівкою [Електронний ресурс] / Н. В. Чепель, Т. А. Сильчук, М. О. Кашнікова // ScienceRise. - 2015. - № 8(2). - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/texc_2015_8(2)__2
Попередній перегляд:   Завантажити - 589.936 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського